تمام خاصیت های نوشیدن یه استکان چای تهیه شد
شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیهای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکتهها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدمهای چای خور هم از اصل ماجرا بیخبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمانهای خودمانی برای این که عدهای دور هم جمع شده و میخواهند گپ دوستانهای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر میکند.
بهتر است نگاهتان را به این نوشیدنی ساده اما پرفایده از یک دید سطحی به نگاهی عمیقتر تغییر دهید. چون موضوع درباره چای و فوایدش جدیتر از آن چیزی که شما تا به امروز فکر میکردید. چای میتواند با چاقی احتمالیتان مبارزه کند. این نوشیدنی محبوب میتواند سپرهای شما برابر بیماریهای خطرناکی مثل سرطان باشد. بهتر است بدانید تحقیقات نشان داده که نوشیدن سه فنجان چای در روز و چه بسا بیشتر میتواند مفیدتر از آب خوردن در مقدار مشابهی با چای باشد. آنتی اکسیدان نهفته در چای توانایی بالا بردن میزان سلامتی بدن را بالا میبرد و این درست همان ویژگی است که در نوشیدن مداوم آب نیز وجود دارد. با همه این اوصاف بهتر است هرگز نوش جان کردن یک فنجان چای داغ را از خود دریغ نکنید.
چای مانع خرابی دندانها میشود. چه باور کنید و چه نکنید نوشیدن منظم چایی دندانهای شما را مقاوم میکند و به این ترتیب از خطر پوسیدگی آنها میکاهد. چایی منبع اصلی فلورید است؛ چیزی که سبب تقویت مینای دندان میشود. آنتی اکسیدان موجود در چای نیز این توانایی را دارد که در برابر باکتریهایی که بیماریهای لثه و دندان را موجب میشوند مقاومت کند. پس اگر مردد بودید بهتر است این تردید را کنار بگذارید و حداقل روزی یک فنجان چای بنوشید.
چای آب بدن را تأمین میکند اگرچه آب تنها منبع قابل اتکا برای تأمین آب بدن به خصوص بعد از ورزش یا یک روز کاری است اما برخی محققان بر این باورند که نوشیدن چایی هم میتواند دقیقاً همان فوایدی را که آب برای بدن دارد، داشته باشد و به همان اندازه مفید واقع شود. با وجود میزان کافئین بالای نهفته در چای اما این نوشیدنی میتواند جایگزین مناسبی برای آب باشد.
آیا نوشیدن چای شما را لاغر میکند؟ تحقیقات برخی دانشمندان نشان داده اگر افراد نوشیدن چای را به شکل منظم در برنامه روزانهشان جای بدهند کمک قابل توجهی به نگه داشتن وزن خود در شرایط ایدهآل میکنند چون یکی از خصوصیات چای سوزاندن کالری با سرعت بالاست. به هر صورت چای جزو آن دسته نوشیدنیهایی است که هرگز سبب چاقی نمیشود، پس بدون ترس و واهمه میتوانید روزی چند فنجان از آن را نوش جان کنید.
قدرت حافظه خود را با چای تقویت کنید. دانشمندان عقیده دارند برخی انواع چای به خصوص چای سبز قدرت سلولهای حافظهای مغز را بالا میبرد و حتی مانع بروز بیماریهایی مثل آلزایمر میشوند. پس جای تعجبی ندارد اگر افراد سالخورده بیش از جوانها چای مینوشند.
همراه چای سرطان را شکست بدهید. برخی تحقیقات اثبات شده نشان دادهاند که نوشیدن چای میتواند به شکل جدی شانس شما را برای جلوگیری از بروز بیماری سرطان بالا ببرد. هرچند ادامه این تحقیقات همچنان در جریان است اما تا بدین جای کار مشخص شده انواع سرطان پروستات، دهان و سینه در بین افرادی که روزانه بین 5 فنجان یا بیشتر از آن چای مینوشند بسیار کمتر دیده شده است.
از صبح تا شب با چاى
وقتی صبح زود قصد کنی به کوه و بیابان بروی تا کمی نشاط به ریههایت و سلول مغزت تزریق کنی در ذهنت مدام رنگ و بوی چای شکل میگیرد. میخواهی بروی دربند یا درکه یاد رستورانها و قهوهخانههای طول مسیر میافتی و کسانی که با زدن دستهایشان به هم مژده چای تازه یا قند پهلو یا آویشن و چند نوع دیگر را میدهند. اگر در این روزها قصد داشته باشی هوایی تازه کنی، چای دارچین بهترین پیشنهاد است. چوب دارچین را در قوری آب جوش میاندازی و چای دم میکنی و بدون شکر مینوشی.
شب که به خانه باز میگردی رمقی برایت باقی نمانده و آن قدر خوراکیهای جور واجور خوردهای که نفخ کردهای. علاج دردت چای و نبات است. اگر کارمند باشی فردا صبح شاد و سرحال نشستهای سر میز صبحانه و هوس خوردن چای شیرین رهایت نمیکند. به خصوص با نان بربری تازه و پنیر اصل تبریزی. اگر کمی متفاوتتر باشی مثل انگلیسیها چای سیاه را با شیر سرد مینوشی و خواب از سرت میپرد.
اگر کارگر باشی میان چاشت روزانه کنار سبزی و ریحان و ترب، تنها و تنها چای داغ قندپهلو میچسبد. به خصوص اگر قند اصل فریمان کنار استکان کمرباریک باشد.
ظهرها و بعد از ناهار برای تجدید قوا چای را با خرما مینوشی، شیرینی طبیعی خرما، با تلخی ذاتی چای حال خوشی درونت ایجاد میکند.
عصرها که همراه رفقا برای گپ دوستانه سری به قهوهخانه یا کافیشاپها میزنی بعد از کشیدن قلیان هیچ چیز چون چای داغ و لب سوز نمیچسبد، آن قدر که احساس میکنی میتوانی راحتتر نفس بکشی.
برترین ها
علل و علائم و درمان خانگی زخم معده تهیه شد
زخم معده یک ضایعه یا شکاف در سطح جدارهی داخلی معده یا همان غشای مخاطی معده است. زخم معده در واقع یک زخم باز است که بسیار به آرامی خوب میشود. در تمامی نقاط بدن ما ممکن است زخمهایی ایجاد شود، اما در اغلب موارد این زخمها در جدارهی داخلی دستگاه گوارش شکل میگیرند. زخمهای داخل معده موجب بروز درد و گاها خونریزی میشوند. زخم معده گاهی با نام زخم گوارشی نیز نامیده میشود.
علل بروز زخم معده
زخم معده میتواند بر اثر علل مختلفی بروز کند. اما نهایتا زخم معده بر اثر عدم تعادل بین مایعات گوارشی تحریک کننده و خنثیساز در معده ایجاد میشود. سه مورد از شایعترین علل بروز زخم معده عبارتند از:
- عفونت - استفاده از مسکنهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین، ایبوبروفن، ناپروکسن و غیره - تولید بیش از حد اسید در معده توسط تومورهای گاسترینوما (تومورهایی که حاوی سلولهای تولید کننده اسید هستند و موجب افزایش میزان تولید اسید در معده میشوند)
زخم معده در اغلب موارد بر اثر عفونت ناشی از میکروب هلیکوباکتری ایجاد میشود. این باکتری موجب عفونت مخاط داخلی معده و نهایتا شکلگیری زخم میشود. تا زمانی که میکروب هلیکوباکتری در معده از بین نرود، تاثیرات تخریبی آن ادامه دارند و شما از علائم ناشی از آن رنج میبرید.
میکروب هلیکوباکتری میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، اما هنوز به طور کامل مشخص نشده است که این اتفاق چطور میافتد. هرچند بسیاری از افراد در دوران نوجوانی و جوانی به این میکروب آلوده میشوند، اما علائم ناشی از آن تا بزرگسالی و سنین بالاتر بروز نمی کنند.
علائم شایع زخم معده
اغلب افراد تصور میکنند که زخم معده ناشی از تولید بیش از حد اسید معده است. اما باید در نظر داشته باشید که کاهش اسید معده نیز میتواند علائم مشابهی را ایجاد کند. کاهش میزان اسید معده، شما را در برابر ابتلا به میکروب هلیکوباکتری حساستر میکند و شما بیشتر مستعد عفونت میکروبی خواهید بود چرا که این میکروب در محیطی که کمتر اسیدی باشد بهتر دوام میآورد. بنابراین افرادی که به میکروب هلیکوباکتری مبتلا هستند، به احتمال زیاد میزان اسید معدهی کمتری دارند. در هر حال، میزان تولید اسید در معدهی شما چه کم و چه بیش از حد باشد، زخم معده علائم زیر را در شما ایجاد میکند:
- دل درد یا معده درد - دل درد معمولا بر اثر تولید بیش از حد اسید و یا ابتلا به میکروب هلیکوباکتری میباشد. این میکروب موجب التهاب جدارهی داخلی معده و رودهی کوچک و در نتیجه احساس درد شکمی میشود.
- ترش کردن (سوزش معده یا سوزش سردل) – این مورد بر اثر تولید بیش از حد اسید معده یا ابتلا به میکروب هلیکوباکتری ایجاد میشود.
نفخ - در صورتی که میزان تولید اسید معده کاهش پیدا کند، هضم غذا برای معده مشکل میشود و کارایی معده کم میشود. این مسئله باعث میشود که غذا برای مدت طولانیتری در معده باقی بماند که این موضوع موجب تشکیل گاز معده و نفخ و همچنین موجب ایجاد احساس سوزش در معده و مری میشود.
آنمی (کم خونی) – ممکن است بر اثر خونریزی از زخم معده، شخص دچار کمخونی یا آنمی شود.
سوزش و درد قفسه سینه – تولید کم یا بیش از اندازهی اسید در معده میتواند باعث احساس درد در قفسه سینه شود. عفونت با میکروب هلیکوباکتری نیز موجب التهاب معده میشود و سیگنالهای عصبی که در واقع از معده صادر میشوند ممکن است در قفسه سینه احساس شوند.
بوی بد دهان – میکروب هلیکوباکتری موجب تولید آمونیاک میشود که تولید بوی بدی میکند.
حالت تهوع – حالت تهوع معمولا همراه با سوزش سر دل (ترش کردن یا سوزش معده) است که این مسئله نیز ناشی از تولید کم و یا بیش از اندازهی اسید معده است.
کاهش وزن- هضم نامناسب غذا میتواند باعث کاهش وزن بیمار شود.
عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به زخم معده
برخی عوامل خاص، ریسک ابتلا به زخم معده را افزایش میدهند. این عوامل عبارتند از:ابتلا به عفونت میکروب هلیکوباکتری داشتن سن بالای ۴۰ سال ابتلا به بیماریهای کبد، کلیه و شش مصرف الکل مصرف دخانیات استفاده بلند مدت از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند استامینوفن، مورتین و آسپرین داشتن بیماری یا درد شدید
پیشگیری از زخم معده
در حال حاضر هیچ واکسن مخصوصی برای پیشگیری از زخم معده وجود ندارد. از آنجایی که بسیاری از افراد بدون ابتلا به عفونت ناشی از میکروب هلیکوباکتری، به زخم معده دچار میشوند، تعیین علت اصلی بروز زخم معده میتواند کار بسیار دشواری باشد. شما میتوانید با انجام کارهای زیر، تا حدود بسیار زیادی خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهید و یا در صورت ابتلا به زخم معده، علائم ناشی از آن را بهبود دهید:
- از کشیدن سیگار خودداری کنید.
- داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (مانند استامینوفن، آسپرین و ایبوبروفن) را تنها در حد تعادل مصرف کنید و در مصرف آن زیاده روی نکنید.
- میزان مصرف الکل خود را بسیار محدود کنید.
- از خوردن غذاهایی که دستگاه گوارش شما را تحریک میکند، خودداری کنید.
- به صورت منظم ورزش کنید.
- دستان خود را مرتبا بشویید.
از آنجایی که زخم معده میتواند علل مختلفی داشته باشد و از طرف دیگر علائم گوناگونی را ایجاد کند، لازم است تشخیص زخم معده و طرحریزی یک برنامهی درمانی مناسب بر اساس تشخیص، توسط پزشک متخصص صورت گیرد. در صورتی که علائم زخم معده را دارید حتما در اولین فرصت یک وقت قبلی برای مراجعه به پزشک تعیین کنید. مراجعه به موقع به پزشک در بهبودی و درمان موثر زخم معدهی شما تاثیر فراوانی دارد.
همچنین برخی درمانهای خانگی و موارد مفید وجود دارند که به بهبود علائم شما کمک میکنند و موجب میشوند که زخم معده زودتر خوب شود.
- عسل - سیر- فلاونوئیدها
غذاها و نوشیدنی سرشار از فلاونوئید عبارتند از:
دانههای سویا حبوبات انگور قرمز کلم کلم بروکلی انواع سیب انواع توت انواع دمنوش گیاهی (به خصوص چای سبز)
- عصاره یا شربت شیرین بیان
- پروبیوتیکها
غذاها و نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک عبارتند از:
دوغ ماست میسو کیمچی
- میوهها، سبزیجات و غلات سبوس دار
رژیم غذایی شما باید سرشار از میوهها، سبزیجات و غلات سبوس دار (غلات کامل) باشد. این مواد غذایی نه تنها برای سلامت عمومی شما مفید هستند بلکه با رساندن ویتامینها و مواد مغذی لازم به بدن شما کمک میکنند تا زخم را هر چه سریعتر بهبود دهد و بافتهای آسیبدیده را بازسازی کند.
غذاهایی که باید از خوردن آن پرهیز کنید
برای کاهش درد معده از خوردن غذاهای زیر پرهیز کنید:
قهوه ، حتی از نوع بدون کافئین نوشیدنیهای گازدار فلفل و غذاهای تند غذاهای فرآوری شده گوشت سرخ شور یا نمک سود شده غذاهایی که بسیار سرخ شدهاند شیر و الکل