سلامت

سلامت باشید

سلامت

سلامت باشید

خواص و طبع و مضرات انبه

خواص و طبع و مضرات انبه

 

انبه

انبه از میوه های بسیار خوشمزه ای بشمار می آید که به سبب برخورداری از خواص و فواید بسیار سودمندی که دارا می باشد، افراد متعددی را شیفته خود ساخته است. بایستی اشاره نمود که علاوه بر فوایدی که این محصول از آن برخوردار میباشد، مصرف بیش از اندازه آن مضرات و زیانهایی نیز دارد. در سراسر جهان این میوه را با نام انبه یا منگو میشناسند که از جمله میوه های گرمسیری محسوب میشود و دارای طعم شیرینی است.

خواستگاه انبه کشور هندوستان است که با توجه به رشد راه های ارتباطی پرورش آن در سایر کشورها امکان پذیر شده است. میوه انبه پرطرفدار دارای موارد مصرف مختلفی همچون آشپزی، خوراکی، آب میوه، طعم دهند، عطر دهنده و رنگ دهنده میباشد.

 

ترکیبات شیمیایی

انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid اسید سیتریک Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye که ماده زرد رنگی است می باشد . انبه در حدود15% تانن درد .

هسته انبه دارای چربی زیاد  و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است .

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است :

انرژی                              45 کالری

آب                                  80 گرم

نشاسته                         12  گرم

پروتئین                           0/5 گرم

چربی                             0/15 گرم

کلسیم                            6 گرم

فسفر                             9 میلی گرم

آهن                              0/15 میلی گرم

ویتامین آ                        3500 واحد

ویتامین ب 1                   0/4  میلی گرم

ویتامین ب 2                   0/35 میلی گرم

ویتامین ب 3                   0/6 میلی گرم

ویتامین ث                      25 میلی گرم
خواص داروئی:

 

طبع انبه

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا  در بدن می باشد .

 

خواص انبه

خواص انبه

# انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .

# انبه تقویت کننده قوای جنسی است .

# رنگ صورت را درخشان می کند .

# دهان را خوشبو می کند .

# ادرار آور است .

# یبوست را برطرف می کند .

# انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .

# انبه تمیز کننده خون می باشد .

# بافت های عصب عضله، قلب، مغز و قسمت های دیگر بدن را تقویت می کند.

# در درمان سینوزیت نقش موثری ایفا می کند.

# عطش را برطرف می کند.

# انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .

#  فیبر نامحلول موجود در انبه به حذف ضایعات روده بزرگ کمک می کند و در درمان یبوست، موثر است.

#  وجود اسید تارتریک، اسید مالیک و اسید سیتریک در این میوه، به حفظ قلیایی بودن مایعات بدن کمک می کند.

#  مخلوط شیر و انبه به افزایش وزن بدن کمک می کند.

#   عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و میوه نرسیده انبه، دارای خواص ضد باکتری هستند.

#  گل های خشک شده این میوه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است.

#  مغز هسته انبه، ضد اسهال است.

#  آنتی اکسیدان های موجود در انبه، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی ایفا می کنند.

#  برخی از فلانوئید های موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می شوند.

#  برای بهبود سرفه  ، تنگی نفس ، انواع سردرد ، اسهال و دردهای قولنجی مفید است.

# این میوه ناراحتی ایجاد شده بر اثر سوء هاضمه را برطرف می کند.

# میزان بالای فیبر قابل حل، پکتین و ویتامین C در آن کاهش دهنده کلسترول مضر است.

# پس از ورزش سخت، نمک، ویتامین و انرژی از دست رفته را به بدن بازمی گرداند.

#  عطش  را رفع می کند.

# با عفونت های باکتریایی مقابله می کند.

# مانع از ریزش مو می شود.

# برای رفع ناراحتی های مربوط به کبد مفید است.

#  برای چاق شدن افراد لاغر  مفید است.

# التهاب غشاء مخاطی معده را تسکین می دهد.

#  ادرار آور و ملیّن است.

# پوست صورت را روشن، نرم و شاداب می سازد.

# درمان گرمازدگی و خستگی بر اثر گرما در فصل تابستان است.

# کمک می کند تا سیستم هورمونی بدن فعال تر عمل کند.

#  مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است.

# در مقابله با بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C  موثر است.)

#  در برطرف کردن سرفه موثر است.

# شربت انبه یا ازگیل ژاپنی در طب چینی برای درمان گلودرد و رفع سرفه استفاده می‌شد.

# ازترکیب برگ انبه و چند ماده دیگر برای ساخت اکسپکتورانت (داروی خلط آور و مسکن برای درد سینه استفاده می‌گردد.)

# برای هضم غذا بسیار مفید است.

# آرام بخش است.

# برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی مفید است.

# خوردن مقدار زیاد انبه یا ازگیل ژاپنی باعث خواب آلودگی می‌گردد.

# به هنگام بالا رفتن دمای بدن، تب را کاهش می دهد و ناراحتی های تنفسی را برطرف می کند.

# فیبر موجود در آن از یبوست پیشگیری می کند.

# افرادی که از کم خونی رنج می برند، انبه را همراه با شام مصرف کنند. انبه سرشار از آهن و کلسیم است.

# علاوه بر خود این میوه، مصرف برگ های آن نیز با بیماری دیابت مقابله می کند. قبل از خواب تا برگ درخت انبه را در آب دم کنید و روز بعد ناشتا یک لیوان از آن را بنوشید. این کار به طور منظم، صبح به صبح تکرار شود

# میزان بالای آنتی اکسیدان در آن در صورت مصرف منظم با سرطان و بیماری های قلبی دیگر مقابله می کند.

# خطر ایجاد سنگ کلیه را کاهش می دهد.

# ترکیبی که از پوست انبه به دست می آید خاصیت ضدالتهابی دارد.

# پتاسیم انبه ضربان قلب و فشارخون را کنترل می کند.

#  انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود.

# مانع از خشکی چشم، خارش و سوزش می شود.

# خاصیت ضدالتهابی آن علایم آسم را از بین می برد.

#  میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان  را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.

# این میوه حاوی اسید گلوتامین است که برای تقویت حافظه و فعال نگه داشتن سلول ها موثر است؛ بنابراین مصرف آن به دانش آموزان توصیه می شود.

# انبه منافذ پوست صورت را که باعث بروز آکنه می شود پاک سازی می کند. کافی است برش های نازک این میوه را به مدت دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید.

#  تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.

#  کلیه  و مثانه را تقویت می کند.

#  از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا ، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است. همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد  مفید است.

# خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .

# انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .

# برای رفع اسهال مفید است .

# خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .

# برای درمان بواسیر مفید است .

#  پوست آن دارای  تا  درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.

# برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .

# اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود گرم آنرا با گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .

# مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .

# خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .

# ضد استفراغ است .

# سرفه های سخت را درمان می کند .

# گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .

# خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .

# مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .

# برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .

# برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .

# صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .

# برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .

# درمان کننده بواسیر خونی است .

# به جای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .

 

مضرات انبه

این میوه مضراتی نیز می توند داشته باشد. انبه از جمله میوه هایی است که سرشار از پلاستیک خام است و در صورتی که فرد به این ماده حساسیت داشته باشد، موجب واکنش در بدن وی میگردد که این عمل به سبب وجود اسید آناکاردیک موجود در این محصول است.

همچنین میتوان اشاره نمود که پوست و عصاره این میوه گرمسیری دارای اوروشیول میباشد که در صورت مصرف سبب بروز حساسیت میشود.

نکته قابل توجه در رابطه با این میوه آن است که به سبب برخورداری از پتاسیم بالایی که داراست، مصرف آن به افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند و سالمندان توصیه نمیشود زیرا موجب برهم ریختن تعادل مایعات در بدن میگردد و این افراد به علت ضعف کلیه قادر به حذف پتاسیم از خون خود نمیباشند.

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .

اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .

 

انبه برای پوست

انبه سرشار از ویتامین‌ ای و سی است که به تولید کلاژن کمک می‌کند. کلاژن عامل اصلی بازسازی سلول‌های پوست و افزایش الاستیسیته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.